Site Loader

Soms kan het aantrekken van risicokapitaal zo simpel zijn als praten met uw bestaande investeerder en hen een andere cheque laten overboeken.

 

Toen we Petal voor het laatst hadden ingehaald in januari 2019, was de startup klaar met de Series B-ronde van $ 30 miljoen en versnelde ze haar missie om de wereld van creditcards over te nemen. De belangrijkste differentiatie van Petal is dat het kijkt naar de cashflow van potentiële leners in plaats van naar traditionele kredietscores om de kredietwaardigheid te beoordelen, waardoor gebruikers met een lage bankwaarde kunnen worden geïdentificeerd die vertrouwd kunnen worden met een creditcard, maar de formele statistieken missen om dit te bewijzen. american express nl voor een beter overzicht.


 

Sindsdien is er veel gebeurd. COVID-19 sloeg toe en gaandeweg werd de traditionele kredietscore uit elkaar gehaald omdat miljoenen hun baan verloren, hun uren moesten inkrimpen en hun levensomstandigheden veranderden. Tegelijkertijd zorgden federale stimuleringsmaatregelen in de vorm van rechtstreekse betalingen aan belastingbetalers ervoor dat sommige kredietscores tijdens de pandemie juist toenamen. Dit alles wil zeggen dat acceptatie op basis van toekomstige cashflow een beetje meer is afgestemd op de realiteit dan op kredietscores op basis van retrospectieve geschiedenis. creditcard aanvragen online is beter.

 

Nu breidt de start-up met het hoofdkantoor in New York City zich uit en scoorde opnieuw een Series C-ronde van $ 55 miljoen onder leiding van Valar, die niet alleen de Series B van het bedrijf leidde, maar ook de Series A-ronde van $ 13 miljoen in 2018. Deze Series C-ronde sloot in april net nadat de COVID-19-pandemie volledig op gang was gekomen en wordt vandaag officieel aangekondigd.

 

Valar, een van de vele voertuigen in het Peter Thiel-kapitaaluniversum, heeft zijn claim verdedigd in de fintech-wereld en ondersteunt bedrijven als Even, Stash, N26, BlockFi, Point Card en Taxfix. Ik vroeg Jason Gross, CEO van Petal, hoe hij erover dacht waarom hij nog twee keer kapitaal van zijn bestaande investeerders nam, en zijn zin was: “Als je de uitdrukking hebt gehoord, ‘repareer het dan niet als het niet kapot is.'” Hij vervolgde: “Wij zijn van mening dat als we al een heel goede werkrelatie hebben, en veel steun en een dynamiek die succesvol is geweest in de directiekamer, er geen reden is om dat per se te veranderen.”

 

Petal haalt $ 30 miljoen op van Valar om de niet-bankiers te bankieren met creditcards

 

Gross zei dat het bedrijfsmodel het mogelijk heeft gemaakt om de storm van veranderingen die dit jaar aan de gang zijn, aan te kunnen. “Het stelt ons in staat om krediet toegankelijk te maken in een periode waarin oude instellingen – traditionele banken enzovoort – gedwongen worden terug te trekken,” zei hij. “We zijn erin geslaagd om nauwkeurig te blijven begrijpen wat er aan de hand is met de financiële omstandigheden van onze klanten en sollicitanten”, waardoor het bedrijf dit jaar kon “leunen”.

 

Hij merkte op dat het bedrijf “tienduizenden klanten” heeft binnengehaald sinds de laatste keer dat TechCrunch met het bedrijf praatte.

 

Petal heeft het cosmetische ontwerp van de kaart enigszins aangepast. Foto via Petal.

 

Buiten fondsenwerving en klantgroei heeft het bedrijf het druk gehad. Vorig jaar lanceerde het een tweede kantoor in Richmond, Virginia. Het “heeft een heel sterke, levendige en opkomende technologiescene. Het is de grootste concentratie van hogescholen in Virginia, en het is ook een locatie met veel financiële dienstverlening, ”legde Gross uit. Handig is dat het ook dezelfde tijdzone deelt als NYC.

 

Afgelopen september haalde het bedrijf $ 300 miljoen op van Jeffries als een schuldfaciliteit om zijn creditcard te financieren, en in februari wierf het Kaustav Das aan als zijn nieuwe chief risk officer. Das kwam van het kredietplatform Kabbage voor kleine bedrijven, dat eerder dit jaar aan American Express werd verkocht na de zware economische klap van de pandemie voor kleine bedrijven in het hele land.

 

Petal telt nu ongeveer 100 medewerkers en het bedrijf werkt sinds maart volledig op afstand. Gross zegt dat zijn doel voor de komende twee jaar is om “honderdduizenden nieuwe klanten” aan boord te krijgen.

 

Naast Valar nam een ​​enorm scala aan fondsen deel aan de ronde, waaronder ‘Rosecliff Ventures, Afore Capital, RiverPark Ventures, Great Oaks Venture Capital, GR Capital, Nelstone Ventures, Abstract Ventures, Ride Ventures, Gramercy Fund, Adventure Collective, Starta Ventures en NFL-ster Kelvin Beachum, Jr. ” Het bedrijf heeft nu in totaal ongeveer $ 100 miljoen aan eigen vermogen opgehaald.

 

Marvin Morris

Calendar

March 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Women

Travel Stocks

Travel and tourism is an industry that spans a variety of sectors, including entertainment, lodging, and transportation. Working in Barcelona Travel stocks include everything from airlines to cruise lines, hotel chains, rental car companies, and specialty entertainment providers.

Hoe u uw winkelervaring kunt verbeteren

Of u nu een retailer of een consument bent, er zijn verschillende dingen die u kunt doen om uw winkelervaring te verbeteren top 10 beste slaapmaskers. Het belangrijkste is om een website te maken die is geoptimaliseerd voor digitaal winkelen. U wilt er ook voor zorgen dat al uw digitale kanalen samenwerken om een ervaring te creëren die consistent is.

Een van de belangrijkste veranderingen in de detailhandel is de opkomst van e-commerce. E-commerce is een retailmodel waarin producten rechtstreeks aan consumenten worden geleverd. E-commerce omvat e-tailers zoals Amazon en Etsy, en retailers zoals Walmart, Target en Best Buy.